آن کس که بی دانش دست به کاری زند، بیش از آنکه اصلاح کند تباه می سازد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

مراقب دخترانتان باشید

ارسال‌کننده : * گـــل نرگس * در : 92/6/8 9:0 صبح

شکل‌گیری این اضطراب معمولا در محیط کار یا دانشگاه یا خانه به وجود می‌آید و تنها دلیل آن آگاهی نداشتن خانواده‌ها از آن است به خصوص در زمانی که بدون دانستن این موضوع انگشت روی نقطه ضعف آن‌ها می‌گذارند و همین امر باعث تشدید افسردگی در محیط خانه می‌شود و محیط خانه را در زمان اضطراب برای دختران ناامن کرده و آن‌ها را به سمت افسردگی هدایت می‌کند.

 

افسردگی و اضطراب دختران جوان از استرس‌های زندگی در زمان‌های خاص به وجود می‌آید. اگر دقیق‌تر به این قضیه نگاه کنیم، متوجه می‌شویم دخترها نسبت به این شرایط آسیب‌پذیرتر هستند و بیشتر اوقات فراموش می‌کنند چگونه باید رفتار کنند و حتی چه چیزهایی را بپذیرند. زمانی که دخترها دچار افسردگی ناشی از اضطراب می‌شوند، باید در محیطی آرام باشند و با شخصی صحبت کنند تا به آرامش برسند. این محیط آرام همان خانه است که همه احساس آرامش بیشتری در آن می‌کنیم. این دختران هرچه در سنین پایین‌تر باشند تاثیرپذیرتر هستند، طوری که با کوچک‌ترین ضربه‌ای تمام رویاهای‌شان به خاکستر تبدیل می‌شود. در چنین شرایطی، دخترها سعی می‌کنند به نوعی بر احساسات‌شان غلبه کنند و بدون آن‌که مهارتی در این زمینه داشته باشند یا حتی برای خود دوستی انتخاب می‌کنند ولی نمی‌دانند که چگونه باید با دوستان‌شان بمانند.

 

عواملی که در افسردگی کودکان دخیل است

سه بافت را باید نام برد: بافت خانواده، همسالان و دوستان و بافت مدرسه چرا که افسردگی کودکان تابع شرایط محیط است. در بافت خانواده، تعارضات زناشویی، محیط ناامن، محیط پرتنش و محیطی که کودک هیچ کنترلی روی آن ندارد وجود دارد. در خانواده هایی که یکی از والدین تهدید به رفتن می کند یا اینکه فضای خانواده همراه با قهر، کم محلی و بی اعتنایی است، این محیط، محیط افسرده سازی است.

 

چند دسته از والدین وجود دارند که احتمال افسردگی در کودکان را زیادتر می کنند. والدینی که افسرده هستند، والدینی که بیش از حد کنترلگر هستند. والدین وسواسی، والدین کمالگرا، پدر و مادرهایی که از والد بودن لذت نمی برند، منظور والدینی است که رفاه را برای کودکان شان فراهم می کنند اما ارتباط عاطفی خوبی برقرار نمی کنند، والدینی که ارتباط شان با بچه ها محدود است یعنی ضرورتی را احساس نمی کنند که باید با بچه هایشان ارتباط برقرار کنند، والدینی که در ارتباط با کودک اصول روشن و شفافی ندارند که این مساله باعث سردرگمی بچه می شود و مشاهده خشونت در میان اعضای خانواده مثلاجروبحث و توهین والدین به همدیگر.

 

در بافت مدرسه موفقیت تحصیلی بسیار مهم است. باید به کودکان این آموزش داده شود که در صورت شرایط شکست تحصیلی، با درماندگی و احساس ضعف روبه رو نشوند. ممکن است مشکلات تحصیلی ناشی از اختلالات یادگیری باشد. باید شرایطی را فراهم کنیم که در صورت تشخیص کودک را به آموزش ویژه ارجاع دهیم. اما در رابطه با همسالان و دوستان ما به عنوان والد یا معلم باید به این موضوع حساس باشیم اگر فرزند و دانش آموزی در برقراری ارتباط با همسالان مشکل دارد، مهارت های اجتماعی را به وی آموزش دهیم.

نرخ افسردگی دختران 2 برابر بیشتر از پسران است به دلیل روحیه‌ی حساس دختران نسبت به پسران.

افسردگی در جوانان و نوجوانان چند علل دارد که یکی از این دلایل رفتار خانواده‌ها و فقدان پدر و مادر، طلاق و جدایی از هم، ازدواج مجدد پدر و مادر و همچنین علل ژنتیکی نیز می‌تواند باشد. نوجوانان همانند سایر گروه‌های سنی در مقابل انواع ناراحتی‌های روحی و اختلال‌های رفتاری آسیب پذیرند و غالبا 7 نوع اختلال در بین نوجوانان شیوع بیشتری دارد. افسردگی، خودکشی، اسکیزوفرنی، بی‌اشتهایی روانی، پرخوری روانی، اعتیاد و پرهیزکاری. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که درصد قابل ملاحضه‌ای از نوجوانان به افسردگی‌های از نوع خفیف و شدید مبتلا هستند.

 

افسردگی رایج‌ترین مشکل روانی نوجوانان است که نزدیک به 20 الی 35 درصد از نوجوانان به افسردگی خفیف، 12 الی 15 درصد به افسردگی متوسط و  نهایتا 5 درصد به افسردگی عمیق مبتلا هستند. افسردگی نوجوانان به عوامل مختلفی مربوط می‌شود از جمله وارثت: افسردگی تا اندازه ای جنبه ارثی دارد به صورتی که بین اعضای یک خانواده شایع است. قطع یک رابطه یا شکست در یک واقعه مهم می‌تواند باعث افسردگی شود. همچنین استرس: افسردگی در بین نوجوانانی که به دلایل فقر مالی، استرس روزمره و مداومی را تجربه می‌کنند بیشتر است.


افکار بیهوده، رسیدن به درماندگی اکتسابی، یعنی این باور که سختکوشی نمی‌تواند به بهبود اوضاع یا شرایط منفی زندگی منجد شود.

سرکوب یکی دیگر از عوامل افسردگی است انسان به لحاظ ذاتی تمایلات خلاقیت‌ها منتها بسیاری از این تمایلات و شادی‌ها و خلاقیت‌ها در خانواده و بعد در اجتماع نادرست تلقی می‌شود و نوجوانان خصوصا نوجوانانی که به لحاظ شخصی درونگر است خود را با شرایط خانواده و اجتماع وفق می‌دهد، غافل از آن که این سرکوب شادی و خلاقیت را در او از بین می‌برد و انسانی که شادی و خلاقیت ندارد بسیار مستعد افسردگی است.

 

گروه خانواده جام نیوز




کلمات کلیدی :

ابزار وبمستر